ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στη Βαλτιμόρη – Τουλάχιστον 2 νεκροί και 28 τραυματίες

Κλήση για περιστατικό με πολλούς πυροβολισμούς δέχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (01/07, τοπική ώρα) η Αστυνομία της Βαλτιμόρης, στην Πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το CNN επικαλούμενο εκπρόσωπο της Αστυνομίας, ενώ άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι υπάρχουν πολλά θύματα.

Ακόμα, όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox 45 News, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, με έναν αστυνομικό που βρίσκεται στο σημείο του συμβάντος να έχει κάνει λόγο για τουλάχιστον 29 ανθρώπους που έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Πάντως, μέχρι στιγμής, το CNN κάνει λόγο για δύο ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους και 28 που έχουν τραυματισθεί από μαζικούς πυροβολισμούς σε πάρτι στη Βαλτιμόρη, σύμφωνα με αξιωματούχους. Εννέα άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής και τρεις από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Εκατοντάδες άνθρωποι – σύμφωνα με μαρτυρίες – είχαν συγκεντρωθεί στη νότια Βαλτιμόρη, κοντά στη συνοικία Μπρούκλιν Χομς, όπου διεξαγόταν μια εκδήλωση με την ονομασία «Brooklyn Day». Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Fox 45 News ότι άκουσαν 20 με 30 πυροβολισμούς.

Ο ύποπτος ή οι ύποπτοι παραμένουν ασύλληπτοι και δεν υπάρχει κίνητρο προς το παρόν, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές Αρχές.

«Αυτή ήταν μια απερίσκεπτη, δειλή πράξη που συνέβη εδώ και η οποία άλλαξε μόνιμα πολλές ζωές και κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους», δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής, Μπράντον Σκοτ.

Επί του παρόντος, είναι ασαφές πόσοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και οι Αρχές θα παραχωρήσουν, αργότερα, συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσουν για τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, αλλά και για την πορεία των ερευνών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί